FabrykaSily.pl

Fabryka Siły => Odżywianie => Wątek zaczęty przez: diwadowski w Kwiecień 03, 2018

Tytuł: Zamiennik dla chleba
Wiadomość wysłana przez: diwadowski w Kwiecień 03, 2018
Witam
Jakiś czas temu zamówiłem dietę, przy założeniu, że pracowałem w holandii i miałem przerwy co 2,5h, w związku z tym mam pytanie czy można równie efektywnie sotosować dietę pracując w Polsce przy jednej przerwie (15minut) na 8 godzin? Czy można czymś zastąpić chleb gracham(np. kanapki z masłem orzechowym i plastrami banana, kanapki z szynką, bazylią i pomidorami itp.). Chciałbym uniknąć glutenu zawartego w pieczywie, słyszałem, że gluten może osłabiać i negatywnie wpływać na funkcjonowanie mózgu. Pozdrawiam
Tytuł: Odp: Zamiennik dla chleba
Wiadomość wysłana przez: Ekspert Fabryki Siły w Kwiecień 04, 2018
Jeżeli chodzi o przerwy, jeżeli uda się zjeść tuż przed pracą, w trakcie przerwy i od razu po pracy, to posiłki z pewnością uda się spożywać regularnie. Jeżeli chodzi o gluten, jeżeli nie ma stwierdzonej nietolerancji, nie wpływa on negatywnie na nasze funkcjonowanie. Chleb graham można wymienić na inny chleb, lub inne źródło węglowodanów, np wafle ryżowe.

Pozdrawiam.