Autor Wątek: Mięśnie brzucha,dieta  (Przeczytany 4312 razy)

Kuba

• Newbie
  • *
Mięśnie brzucha,dieta
« dnia: Kwiecień 26, 2014 »
Witam
 Czy byłby ktoś w stanie pomóc rozpisać mi odpowiedni trening na mięśnie brzucha plus dietę do schudnięcia i zarazem zrobienia dobrego brzucha.
 Ćwiczę pare miesięcy z różnymi przerwami ( brak motywacji ) lecz teraz zrozumiałem ze potrzebuje treningu i solidnej diety.
 Ćwiczenia wykonuje samodzielnie w domu 2-3 razy w tygodniu. Raz, czasami 2 razy w tygodniu staram się biegać.

Waga : 65kg
  Wzrost : 167cm

Chciałbym żeby moja waga osiągnęła granice 60kg,wiem ze te parę kilogramów mogę schudnąć tylko potrzebuje dobrej diety i plan treningów.

Fantomik

• Administrator
  • Sr. Member
Odp: Mięśnie brzucha,dieta
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2014 »
Witaj Kuba,

W Twoim przedziale wiekowym możesz kłaść jak największy nacisk na wszechstronny trening.

Do tego celu powinieneś wykorzystywać basen, rower, tenis, gry zespołowe.

Warto abyś zwrócił uwagę i przyłożył się do rozciągania, gdyż bardzo często ten aspekt treningów jest zaniedbywany.

Co do treningu to na domowe warunki do redukcji tkanki tłuszczowej możesz zastosować ten trening [link widoczny po zalogowaniu]

Jest tam zamieszczony dokładny opis w jaki sposób należy trenować.

CO do treningu na brzuch to polecamy [link widoczny po zalogowaniu] - i również tam znajduje się dokładny opis zaleceń treningowych.

Bieganie stosuj jak najbardziej 30-45 min na tętnie 140-145 Bpm.

Poniżej przedstawiamy dla Ciebie wzór odżywiania jaki mógłbyś sobie zaaplikować .

I posiłek
4 jajka
Płatki orkiszowe 80 g
Warzywa 300 g

II posiłek
40 g ryżu brązowego
100 g wołowiny/indyka
10 g oliwy z oliwek
Warzywa 300g

III posiłek
Filet z kurczaka 100 g
40 g ryżu basmati/parabolicznego