Autor Wątek: Złamanie kości ramiennej.  (Przeczytany 10878 razy)

ZwijamwOCB

• Newbie
  • *
Złamanie kości ramiennej.
« dnia: Kwiecień 25, 2020 »
Cześć wszystkim.
Tak jak w tytule, jestem po złamaniu kości ramiennej, które to miało miejsce ponad rok temu. Skończyło się na zespoleniu kości 11 śrubami i dwoma płytami. Dwa miesiące temu, miałem kolejną operacje, podczas której został usunięty cały materiał z kości. Jeśli chodzi o sprawność, to uważam że jest znakomicie. Dzięki Bogu mam pełny zakres pracy stawu łokciowego(3msc rehabilitacji). Po co to wszystko piszę? A po to aby zapytać się was, czyli osoby bardziej doświadczone, kiedy będzie możliwy powrót na siłownie ?, dodam że nie czuje żadnego bólu przy pracy tą ręką. Planowałem wrócić wraz z początkiem nowego roku akademickiego.. może ktoś miał podobny wypadek i się wypowie jak było u niego?
Pozdrawiam. Paweł

Ekspert Fabryki Siły

• Global Moderator
  • Sr. Member
Odp: Złamanie kości ramiennej.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2020 »
Paweł w takim wypadku, nikt nie da Ci lepszej porady jak lekarz/fizjoterapeuta lub rehabilitant. To kiedy możesz i powinieneś wrócić do trening powinieneś ściśle skonsultować ze specjalistą, gdyż nie ma ustalonych zasad po jakim czasie można to zrobić. U każdego powrót do pełnej sprawności to kwestia bardzo indywidualna, wiec nie sugeruj się innymi, a dowiedz się dokładnie od lekarza prowadzącego w jaki sposób wrócić do treningów.
Pozdrawiam i szybkiego powrotu do ćwiczeń!