Autor Wątek: Chuda ale zalana tłuszczykiem.Taki paradoksik.pomocy!!!  (Przeczytany 9861 razy)

Inna5775

• Newbie
  • *
Witam .Mam 33 lata i przy wzroście 175 kg ważę 61 kg.po mimo iż wyglądam bardzo szczuplo widzę, że tłuszcz jest wszechobecny na moim ciele zwłaszcza na brzuchu. Stojąc nie widać tego wygląda wręcz na płaski ale to tylko złudzenie. Tyłek też mam nie wielki genetycznie A ostatnio WGL nie ćwiczyłam więc wszystko zwiotczalo.chcialabym usunąć ten tłuszczyk z brzucha ale nie ingerować w resztę sylwetki ponieważ wyglądam chudo wręcz. Ujedrnic resztę ciała również bym chciała i wzmocnić mięśnie.Co mam robić? Czy same ćwiczenia wystarcza?

Ekspert Fabryki Siły

• Global Moderator
  • Sr. Member
Odp: Chuda ale zalana tłuszczykiem.Taki paradoksik.pomocy!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2020 »
Ćwiczenia siłowe zdecydowanie pomogą, ale dieta także będzie potrzebna. Dzięki ćwiczeniom siłowym mięśnie staną się "twardsze" ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Pamiętaj że to mięśnie kształtują naszą sylwetkę , dlatego warto ćwiczyć całe ciało. Dieta z minimalnie ujemnym indeksem kalorycznym pozwoli na redukcje nadmiaru tkanki tłuszczowej. Tkanka tłuszczowa rozkłada się na całym ciele, a że nie da się ukierunkować spalania tkanki tłuszczowej, będzie ona redukować się z całego ciała, oczywiście w miejscach gdzie jest jej najwięcej, różnice powinny być najbardziej zauważalne.
Także zdrowa dieta i regularne treningi pozwolą Ci na kształtowanie sylwetki!