Autor Wątek: Dieta przy redukcji.  (Przeczytany 2364 razy)

Bubens

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
Dieta przy redukcji.
« dnia: Styczeń 13, 2015 »
Witajcie.
Mierzę 189 cm i ważę 115 kg, aktualnie redukuję masę. Ale jestem "zielony" w tym temacie.
Ćwiczę codziennie, od miesiąca( z wolą niedzielą) robiąc każdą partię mieśni 2x w tygodniu. Dodatkowo zażywam l-karnitynę. :)
I chciałbym się doradzić co do diety, czy podesłalibyście jakąś dobrą? (Wiem, nikt niczego za mnie nie zrobi. :D)
Albo czy mogę wypróbować tą?
Przykład odżywiania na „rzeźbę” :
I posiłek
4 jajka lub 120 g chudej szynki
Płatki orkiszowe 80 g
Warzywa 300 g
Oliwa z oliwek 10g

II posiłek
Ryż brązowy/paraboliczny 80g
Wołowina/indyka 120g
Oliwa z oliwek 10g
Warzywa 300g

III posiłek
Filet z kurczaka 120 g
Ryż basmati/paraboliczny 50g
Oliwa z oliwek 10g
Warzywa 300g

IV posiłek
Ryba 100 g
Warzywa 300 g
Oliwa z oliwek 10g

V posiłek
Twaróg półtłusty 100g
Sałatka warzywna 300 g
Oliwa z oliwek 10g

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję, krytyka mile widziana. :)

Kuba96

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 133
Odp: Dieta przy redukcji.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2015 »
Ta dieta nie jest uniwersalna, to tylko przykład jak powinna wyglądać dieta na redukcje tkanki tłuszczowej. Na sam początek musisz zabrać się za obliczenie zapotrzebowania kalorycznego, odjąć z 300 kcal na początek i ułożyć według tego diete (50% węglowodany, 30% białko, 20% tłuszcze). Czekam na Twoje obliczenia i dieta wraz z rozpisanymi kaloriami oraz makroskładnikami.