Autor Wątek: Ocena, pytanko itp.  (Przeczytany 29902 razy)

malinaexe

• Newbie
  • *
Ocena, pytanko itp.
« dnia: Wrzesień 07, 2019 »
Witam!
Chciałbym prosić was o ocenę sylwetki :d. Oraz zapytać się, czy ta asymetria klatki jest normalna. Wiem, że dużo mięśni tam nie ma, ale jak człowiek chce coś zrobić ze swoim wyglądem to każdy szczegół go niepokoi :d. Ćwiczę kalistenicznie, z wagą własnego ciała. Staż to 5 miesięcy z przerwą 2 miesiące, podczas której wyjechałem podczas wakacji do pracy za granice, aby sobie dorobić i jedyne co to pod wieczór troche się podciągałem i pompek kilka porobiłem. Obwód ramienia 33cm reszta nie wiem, bo nie mierzyłem. Wiek 16 lat. Na początku mojej przygody z kalisteniką ważyłem 86kg i byłem dość gruby, a teraz waże 69kg (i dalej jestem gruby według mnie ;d). Wzrost 183cm.

Zdjęcie: link

[link widoczny po zalogowaniu]

Ekspert Fabryki Siły

• Global Moderator
  • Sr. Member
Odp: Ocena, pytanko itp.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2019 »
Ciężko ocenić coś ze zdjęcia. Nie da się za bardzo zobaczyć proporcji ponieważ zdjęcie jest ucięte. Zdjęcia do oceny powinieneś robić zawsze w takiej samej pozie, najlepiej przy pomocy samowyzwalacza i przy dość dobrym oświetleniu. Wtedy za jakiś czas jak zrobisz kolejne będziesz mógł się odnieść do poprzedniego. Jeżeli każde zdjęcie będzie robione w innych warunkach tak naprawdę ciężko będzie z nich cokolwiek wyczytać. Jeżeli chodzi o asymetrie nie martw się każdy jakąś ma. Zbuduj trochę mięśni i wszystko powinno się poprawić.  Możesz powoli myśleć o masie, tylko nie zalewaniu się tkanką tłuszczową, tylko budowaniem mięśni. Będzie to wymagać ciężkich systematycznych treningów oraz dobrze ustalonej diety z lekkim dodatnim indeksem kalorycznym. Dzięki temu będziesz w stanie stopniowo i w kontrolowany sposób budować sylwetkę.